Onko aurinkopaneelit kannattava sijoitus? Lue plussat ja miinukset

huhti 6, 2023 | Aurinkopaneelit

Aurinkopaneelien käyttö asuntojen energiankulutuksessa on yleistynyt viime vuosina. Sähkön hinnan nousun ja kestävän ympäristön edistämisen myötä yhä useammat asuntojen omistajat harkitsevat aurinkopaneelien asentamista keinona säästää rahaa sähkölaskuissaan ja pienentää hiilijalanjälkeään. Kuitenkin, kuten kaikissa suurissa kodin hankkeissa, on hyvät ja huonot puolet kuitenkin harkita ennen aurinkopaneelien asentamista. Tässä on joitain tärkeimmistä eduista ja haitoista, jotka on kannattava mielessä aurinkopaneelit hankkiessa:

Aurinkopaneelien Plussat

 1. Pienemmät energialaskut:
  Yksi aurinkopaneelien asennuksen suurimmista eduista on mahdollisuus säästää merkittävästi sähkölaskuissa. Tuottamalla omaa sähköä auringosta voit vähentää tai jopa poistaa riippuvuutesi sähköverkkoon, mikä pienentää sähkölaskuja ja sitä kautta aurinkopaneelit on kannattava investointi.
 2. Ympäristöhyödyt:
  Aurinkoenergia on puhdas ja uusiutuva energianlähde, eli se ei tuota haitallisia päästöjä tai edistä ilmastonmuutosta. Asentamalla aurinkopaneeleja kotiisi voit pienentää hiilijalanjälkeäsi merkittävästi ja tehdä osasi ympäristön hyväksi.
 3. Asunnon arvonnousu:
  Aurinkopaneelit voivat myös lisätä kotisi arvoa, mikä tekee siitä houkuttelevamman mahdollisille ostajille, jos päätät myydä asunnon tulevaisuudessa. Monet asunnon ostajat ovat valmiita maksamaan enemmän kodeista, joihin on asennettu aurinkopaneelit, koska ne nähdään arvokkaana ja kestävänä lisänä kiinteistöön.
 4. Valtion veroedut ja tuet:
  Aurinkopaneeleja asentaville yksityishenkilöille on tarjolla veroetuja ja tukia, kuten kotitalousvähennys ja ARA-tuki. Yrityksille ja yhteisöille on tarjolla Business Finlandin energiatuki. Nämä tuet voivat vähentää merkittävästi asennuskustannuksia ja tehdä aurinkoenergiasta edullisemman vaihtoehdon.
 5. Energiariippumattomuus:
  Tuottamalla omaa sähköä voit tulla riippumattomammaksi sähköverkosta ja vähentää alttiuttasi sähkökatkoille tai muille häiriöille. Tämä voi tarjota mielenrauhaa ja turvallisuutta sinulle ja perheellesi.

Aurinkopaneelien miinukset

 1. Korkeat alkuinvestoinnit:
  Aurinkopaneelien asennuksen suurin haitta on korkeat alkuinvestoinnit. Vaikka pitkän aikavälin säästöt voivat olla merkittäviä, alkuinvestointi voi olla monille talouksille vaikeasti varattavissa.
 2. Riippuuvuus auringosta:
  Aurinkopaneelit luottavat auringonvaloon sähkön tuottamiseen, joten niiden tehokkuutta voivat rajoittaa tekijät, kuten pilvisyys, varjostus ja sää. Tämä voi tehdä niistä vähemmän luotettavia kuin perinteiset energialähteet. Lisäksi katon kulma ja ilmansuunta vaikuttavat aurinkopaneelien potentiaaliseen tuottoon.
 3. Aurinkojärjestelmän Huolto ja korjaukset:
  Kuten kaikki suuret kodin kunnostusprojektit, aurinkopaneelit vaativat säännöllistä huoltoa ja satunnaisia korjauksia. Tämä voi olla kallista ja aikaa vievää ja saattaa vaatia ammattiapua. Invertterin käyttöikä on keskimäärin 10-15 vuotta ja aurinkopaneelien käyttöikä noin 30 vuotta. Lisäksi sääolosuhteet voivat rikkoa aurinkopaneeleita, ja ne on vaihdettava uuteen.
 4. Asennushaasteet:
  Riippuen kotisi pohjaratkaisusta aurinkopaneelien asentaminen voi olla monimutkainen ja haastava prosessi. Tämä voi vaatia merkittävää suunnittelua ja valmistelua sekä ammattitaitoista asennuspalvelua.
 5. Urakoitsijan valinta:
  Hyvän toimittajan löytäminen aurinkopaneeleihisi voi myös olla haaste. Kilpailutukset.fi -sivusto auttaa sinua löytämään oikeat ammattilaiset alueellesi ja varmistamaan, että saat laadukkaat aurinkopaneelit ja palvelut kohtuulliseen hintaan.

Kaiken kaikkiaan aurinkopaneelien asentaminen kotiisi voi olla kannattava tapa säästää rahaa sähkölaskuissasi, vähentää ympäristövaikutuksiasi ja lisätä kiinteistösi arvoa. On kuitenkin tärkeää harkita huolellisesti hyvät ja huonot puolet ja neuvotella ammattilaisen kanssa ennen kuin teet päätöksen hankkeesta. Punnitsemalla vaihtoehtojasi ja tekemällä tutkimusta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen, joka vastaa energiatarpeeseesi ja budjettiisi.

Kilpailuta talon maalaus Helsingissä

Kilpailuta talon maalaus Helsingissä

Talon maalaus on merkittävä investointi, joka parantaa kiinteistön ulkonäköä, suojaa rakennusta sääolosuhteilta ja lisää asumismukavuutta. Helsingissä, jossa sääolosuhteet voivat olla vaihtelevat, on erityisen tärkeää pitää talo hyvin huollettuna. Tässä artikkelissa...

Kilpailuta aurinkopaneelit Vantaalla

Kilpailuta aurinkopaneelit Vantaalla

Aurinkopaneelien hankinta ja kilpailutus ovat merkittäviä askeleita kohti kestävämpää ja taloudellisesti hyödyllistä energiantuotantoa, erityisesti Vantaalla, jossa ympäristöystävälliset ratkaisut ja uusiutuvan energian käyttö ovat kasvattaneet suosiotaan. Tämä...

Kilpailuta talon maalaus Vantaalla

Kilpailuta talon maalaus Vantaalla

Talon maalaus on merkittävä investointi, joka parantaa kiinteistön ulkonäköä, suojaa rakennusta sääolosuhteilta ja lisää asumismukavuutta. Vantaalla, jossa sääolosuhteet voivat olla vaihtelevat, on erityisen tärkeää pitää talo hyvin huollettuna. Tässä artikkelissa...

Kilpailuta aurinkopaneelit Helsingissä

Kilpailuta aurinkopaneelit Helsingissä

Aurinkopaneelien hankinta ja kilpailutus ovat merkittäviä askeleita kohti kestävämpää ja taloudellisesti hyödyllistä energiantuotantoa, erityisesti Helsingissä, jossa ympäristöystävälliset ratkaisut ja uusiutuvan energian käyttö ovat kasvattaneet suosiotaan. Tämä...

Kilpailuta talon maalaus Espoossa

Kilpailuta talon maalaus Espoossa

Talon maalaus on merkittävä investointi, joka parantaa kiinteistön ulkonäköä, suojaa rakennusta sääolosuhteilta ja lisää asumismukavuutta. Espoossa, jossa sääolosuhteet voivat olla vaihtelevat, on erityisen tärkeää pitää talo hyvin huollettuna. Tässä artikkelissa...

Kilpailuta aurinkopaneelit Espoossa

Kilpailuta aurinkopaneelit Espoossa

Aurinkopaneelien hankinta ja kilpailutus ovat merkittäviä askeleita kohti kestävämpää ja taloudellisesti hyödyllistä energiantuotantoa, erityisesti Espoossa, jossa ympäristöystävälliset ratkaisut ja uusiutuvan energian käyttö ovat kasvattaneet suosiotaan. Tämä...