Tiilikaton pinnoitus – Vältä kallis kattoremontti pinnoittamalla

syys 15, 2023 | Tiilikaton pinnoitus

Katon kunnossapito on tärkeä osa kodin ylläpitoa, ja yksi tärkeimmistä osista on kattopinnoite. Tiilikatto voi kestää vuosikymmeniä, mutta ajan myötä sen pinta saattaa kulua ja menettää suojansa sään vaikutuksilta. Tämä voi johtaa kosteusongelmiin ja kalliisiin kattoremontteihin, ellei ongelmaan puututa ajoissa. Tiilikaton pinnoitus on yksi tehokkaimmista tavoista pidentää katon elinikää ja välttää kalliita remontteja.

Tiilikaton pinnoituksen hyödyt

Tiilikaton pinnoitus on prosessi, jossa katon pintaan levitetään erityinen pinnoite. Tämä pinnoite suojaa tiilikattoa sateelta, lumelta, auringonpaisteelta ja muilta sään vaikutuksilta. Tässä on joitakin tärkeimpiä etuja, joita tiilikaton pinnoitus tarjoaa:

1. Suoja sään vaikutuksilta

Pinnoite muodostaa tiilikaton pinnalle suojaavan kerroksen, joka estää kosteuden tunkeutumisen katon alle. Se suojaa myös UV-säteiltä, jotka voivat aiheuttaa tiilien haalistumista ja halkeilua.

2. Pidennetty kestävyys

Tiilikaton pinnoitus voi pidentää katon käyttöikää merkittävästi. Pinnoite toimii suojakilpenä, joka estää katon ennenaikaisen kulumisen ja vaurioitumisen.

3. Energiansäästö

Laadukas kattopinnoite voi heijastaa auringon lämpösäteilyä pois katon pinnalta, mikä auttaa pitämään katon viileämpänä. Tämä voi vähentää ilmastointitarvetta ja alentaa energiakustannuksia.

4. Tiilikaton pinnoitus parantaa ulkonäköä

Kattopinnoitus voi palauttaa tiilien alkuperäisen värin ja ulkonäön. Tämä tekee koko kodista houkuttelevamman ja voi lisätä sen arvoa.

Tiilikaton pinnoitus – hinta

Tiilikaton pinnoituksen hinta Suomessa voi vaihdella merkittävästi useista tekijöistä riippuen. Näitä tekijöitä ovat muun muassa katon koko, kunto, pinnoitteen tyyppi, paikkakunta ja yritys, joka suorittaa työn. Tässä on karkea arvio tiilikaton pinnoituksen kustannuksista Suomessa ja niihin vaikuttavista tekijöistä:

  1. Katon koko: Suurempi katto vaatii enemmän materiaaleja ja työtunteja, joten se maksaa enemmän kuin pienempi katto.
  2. Katon kunto: Jos tiilikatto on huonossa kunnossa ja vaatii korjauksia ennen pinnoitusta, nämä lisäkustannukset on otettava huomioon.
  3. Pinnoitteen tyyppi: Tiilikaton pinnoitukseen on erilaisia pinnoitetyyppejä, ja niiden hinnat voivat vaihdella. Laadukkaammat ja pitkäikäisemmät pinnoitteet voivat olla kalliimpia. Suomen suosituin tiilivalmistaja Ormax on tuonut kuluttajien saataville yhtä suojaavan maalin minkä tiili saa tuotantolinjalla.
  4. Paikkakunta: Hinnat voivat vaihdella alueittain. Suuremmissa kaupungeissa kustannukset saattavat olla korkeammat kuin pienemmillä paikkakunnilla.
  5. Yritys: Eri kattopinnoitusyritykset voivat hinnoitella palvelunsa eri tavoin. Kilpailuttaminen ja vertailu voivat auttaa löytämään kilpailukykyisen hinnan.

Karkeasti arvioiden tiilikaton pinnoituksen hinta voi olla Suomessa noin 20 – 40 euroa neliömetriltä, eli tyypillisessä sadan neliön katossa välinekustannusten kanssa 3000-5000€ , mutta tämä on vain suuntaa antava arvio. Todelliset kustannukset voivat vaihdella suuresti yllä mainittujen tekijöiden mukaan. On suositeltavaa pyytää useita tarjouksia eri yrityksiltä ja arvioida niitä huolellisesti ennen päätöksen tekemistä. Lisäksi on tärkeää valita ammattitaitoinen ja luotettava kattopinnoitusyritys, joka takaa laadukkaan työn ja käyttää korkealaatuisia pinnoitemateriaaleja.

Kilpailuttamisen hyödyt

Tiilikaton pinnoitus on ammattilaisten työtä, ja siksi on tärkeää valita oikea yritys tehtävään. Kilpailuttamalla tiilikaton pinnoituksen löydät luotettavan ja kokeneen kattopinnoitusyrityksen, joka tarjoaa parhaan arvon rahoillesi. Tässä on muutamia kilpailuttamisen etuja:

  • Hintavertailu: Kilpailuttamisen avulla voit saada useita tarjouksia eri yrityksiltä, mikä mahdollistaa hintojen vertailun ja varmistaa, että saat kilpailukykyisen hinnan palvelulle.
  • Laadun tarkastaminen: Voit tarkistaa kilpailutuksen avulla yritysten taustat, referenssit ja asiakasarvostelut, jotta voit valita parhaan mahdollisen palveluntarjoajan.
  • Sopimuksen selkeys: Kilpailutuksen tuloksena saat kirjalliset tarjoukset, joka määrittelee selkeästi työn laajuuden, aikataulun ja hinnan. Tämä suojaa sekä sinua että urakoitsijaa mahdollisilta riitatilanteilta.

Kun harkitset tiilikaton pinnoitusta, muista kilpailuttaa työ Kilpailutukset.fi palvelun avulla. Tämä auttaa sinua löytämään ammattitaitoisen kattopinnoitusyrityksen, joka tarjoaa laadukasta työtä ja kilpailukykyisen hinnan. Tiilikaton pinnoitus voi pidentää katon elinikää ja säästää sinulle merkittävästi rahaa pitkällä aikavälillä, joten se on investointi, joka kannattaa tehdä kotisi arvon ja mukavuuden säilyttämiseksi.

Kilpailuta talon maalaus Helsingissä

Kilpailuta talon maalaus Helsingissä

Talon maalaus on merkittävä investointi, joka parantaa kiinteistön ulkonäköä, suojaa rakennusta sääolosuhteilta ja lisää asumismukavuutta. Helsingissä, jossa sääolosuhteet voivat olla vaihtelevat, on erityisen tärkeää pitää talo hyvin huollettuna. Tässä artikkelissa...

Kilpailuta aurinkopaneelit Vantaalla

Kilpailuta aurinkopaneelit Vantaalla

Aurinkopaneelien hankinta ja kilpailutus ovat merkittäviä askeleita kohti kestävämpää ja taloudellisesti hyödyllistä energiantuotantoa, erityisesti Vantaalla, jossa ympäristöystävälliset ratkaisut ja uusiutuvan energian käyttö ovat kasvattaneet suosiotaan. Tämä...

Kilpailuta talon maalaus Vantaalla

Kilpailuta talon maalaus Vantaalla

Talon maalaus on merkittävä investointi, joka parantaa kiinteistön ulkonäköä, suojaa rakennusta sääolosuhteilta ja lisää asumismukavuutta. Vantaalla, jossa sääolosuhteet voivat olla vaihtelevat, on erityisen tärkeää pitää talo hyvin huollettuna. Tässä artikkelissa...

Kilpailuta aurinkopaneelit Helsingissä

Kilpailuta aurinkopaneelit Helsingissä

Aurinkopaneelien hankinta ja kilpailutus ovat merkittäviä askeleita kohti kestävämpää ja taloudellisesti hyödyllistä energiantuotantoa, erityisesti Helsingissä, jossa ympäristöystävälliset ratkaisut ja uusiutuvan energian käyttö ovat kasvattaneet suosiotaan. Tämä...

Kilpailuta talon maalaus Espoossa

Kilpailuta talon maalaus Espoossa

Talon maalaus on merkittävä investointi, joka parantaa kiinteistön ulkonäköä, suojaa rakennusta sääolosuhteilta ja lisää asumismukavuutta. Espoossa, jossa sääolosuhteet voivat olla vaihtelevat, on erityisen tärkeää pitää talo hyvin huollettuna. Tässä artikkelissa...

Kilpailuta aurinkopaneelit Espoossa

Kilpailuta aurinkopaneelit Espoossa

Aurinkopaneelien hankinta ja kilpailutus ovat merkittäviä askeleita kohti kestävämpää ja taloudellisesti hyödyllistä energiantuotantoa, erityisesti Espoossa, jossa ympäristöystävälliset ratkaisut ja uusiutuvan energian käyttö ovat kasvattaneet suosiotaan. Tämä...

Tämänhetken Trendit Kylpyhuoneremontissa

Tämänhetken Trendit Kylpyhuoneremontissa

Kylpyhuoneremontit ovat aina olleet olennainen osa kodin päivitystä ja parantamista. Vuosien varrella remonttityylit ja suuntaukset ovat kuitenkin muuttuneet, ja on hyvä tietää mitkä trendit ovat suuressa suosiossa erityisesti skandinaavisessa kylpyhuoneessa....